Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

17 χρόνια χέρι-χέρι

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008
Για ακόμα μια φορά το κράτος έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Χρυσή Αυγή έκαναν τις δολοφονικές τους επιθέσεις με τη κάλυψη της αστυνομίας εναντίων όσων συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στις 2 του Φλεβάρη για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους σε γιορτές μίσους. Ενώ οι αιμοσταγείς νοσταλγοί του Χίτλερ προκαλούσαν ανθρώπινα θύματα, οι ματατζίδες διευκόλυναν το έργο τους με ρίψη χημικών και την αλόγιστη χρήση βίας προς τους διαδηλωτές.
Οκτώβριος 1991
Αστυνομικοί των ΜΑΤ με την βοήθεια ακροδεξιών «αγανακτισμένων πολιτών» πολιορκούν επί ώρες το Πολυτεχνείο. Τα επεισόδια κατέληξαν στον εμπρησμό της Πρυτανείας.
Απρίλιος 1995
Σε επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ ακροδεξιοί παρατάσσονται δίπλα στις διμοιρίες των ΜΑΤ. Βρίζουν και πετούν πέτρες εναντίων νεαρών. Τραυματίζεται μία κοπέλα.
Οι «αγανακτισμένοι πολίτες» δίνουν ξανά το «παρών», αυτή τη φορά έξω από το Πάντειο όπου γινόταν κατάληψη. Ακολούθησαν σοβαρά επεισόδια.
Νοέμβριος 1997
Διεξάγεται ΕΔΕ για διασυνδέσεις αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη με ακροδεξιές οργανώσεις.
Ιούνιος 1998
Μέλη της Χρυσής Αυγής προκαλούν με την ανοχή της αστυνομίας επεισόδια στην πρώην Σχολή Ευελπίδων. Ακολουθεί η απόπειρα δολοφονίας κατά του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή.
Νοέμβριος 2002
Με την ανοχή της αστυνομίας, που δεν επενέβη εγκαίρως, ακροδεξιοί τραυμάτισαν με μαχαίρι φοιτητή στη Σολωμού.
Απρίλιος 2006
Ακροδεξιοί τραυμάτισαν με μαχαίρι δύο φοιτητές στο Πάντειο και ξυλοκόπησαν άγρια μια φοιτήτρια. Οι δράστες πέρασαν ανενόχλητοι μπροστά από τους αστυνομικούς.
Νοέμβριος 2006
Ακροδεξιοί μαζί με τα ΜΑΤ επιτίθενται εναντίων αναρχικών, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην επέτειο του Πολυτεχνείου, στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: